Rob Verlinden

Rob Verlinden

Rob Verlinden werd op 30 augustus 1950 geboren in het Noord-Hollandse Laren. In 1974 nam hij het sinds 1920 bestaande hoveniersbedrijf over van zijn vader. Het bedrijf is inmiddels enorm gegroeid en draagt de naam ‘Rob Verlinden Exclusieve Tuinen’. Rob heeft twee dochters, Fleur en Roos, en is ook grootvader.

De populaire tuinman laat naast zijn hoveniersactiviteiten anderen altijd graag delen in zijn 'groene' kennis. Dit doet hij zowel op TV als in boeken en columns.

In 1986 begon Rob zijn tv-carrière in de tuinrubriek van Avro's Service Salon. In 1992 maakte hij de overstap naar RTL 4 en startte daar met het tv-programma Flora Magazine dat twee seizoenen lang werd uitgezonden. Daarna werd dit magazine met het klusprogramma Eigen Huis samengevoegd tot het programma: Eigen Huis en Tuin.

In 2004 werd Rob het nieuwe gezicht bij de Tros, waar hij veel van zijn creativiteit en vakmanschap kwijt kon. Vanaf 2005 presenteerde hij vijf seizoenen lang het programma De Tuinruimers bij SBS6. Momenteel presenteert de bekende tuinliefhebber samen met Ivo Putman het programma Rob’s Grote Tuinverbouwing, wederom bij SBS6. Iedere week verbouwt Rob samen met Ivo en zijn professionele team op drastische wijze een tuin.